BRĄZOWY PRZEKŁADANIEC
3 jajka
1/2 szkl cukru
3/4 szkl mąki
3 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu
1/2 łyżki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
330g jogurtu naturalnego
2 galaretki (pomarańczowa i brązowa)
4 gruszki
Białka ubijamy na pianę, pod koniec ubijania wolno dodając cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (aż wyrosną). Dodajemy do piany. Dodajemy oliwę, mąkę i kakao. Mieszamy.
Wlewamy do formy i pieczemy 15 min w 180'C. Studzimy w piekarniku.
Rozrabiamy pomarańczową galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzoną mieszamy z jogurtem naturalnym i wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki, do stężenia masy.
Brązową galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Układamy na zastygniętej masie jogurtowej i zalewamy ostudzoną galaretką. Wstawiamy do lodówki, do stężenia.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz